Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Met welke rackets spelen de spelers van de World Tour ranglijst?

Met welke rackets spelen de spelers van de World Tour ranglijst?

De beste spelers van de racketsport padel die meedoen voor de World Padel Tour ranglijst, spelen zonder twijfel met de beste rackets die er te vinden zijn. Speel jij al geruime tijd padel en wil jij het spel naar een hoger niveau tillen? Dan doe je er goed aan om een van de padelrackets voor gevorderde spelers aan te schaffen. Wat nu precies het beste padel racket voor een gevorderde speler is, is afhankelijk van verschillende factoren.

Beste padel racket voor gevorderden: naar de behoeften van de speler

Om ervoor te zorgen dat professionele spelers het maximale uit het spel kunnen halen, worden professionele padel rackets vaak op maat gemaakt. Hierdoor voldoen de padelrackets voor gevorderde spelers geheel aan al hun wensen. Deze zal je dus niet in een winkel of online terug vinden, maar dat is niet altijd het geval. Zo speelt Ale Galan met de Metalbone HRD 3.2, Alex Ruiz met de Adipower Multiweight CTRL en Martita Ortega met de Adidas Power Light 3.2.

Diamantvormige rackets

Het beste padel racket voor gevorderden is zonder twijfel diamantvormig of rond, zoals de Adidas Metalbone CTRL 3.2 of de Adidas Power CTRL 3.2. Het gebruik hiervan kan lastig zijn, dus dit type racket is niet geschikt voor beginnende spelers. Een diamantvormig racket zorgt ervoor dat je met veel meer kracht kan slaan. Echter kan je hiermee gemakkelijk de controle verliezen. Het is dan ook belangrijk, als je dit racket gebruikt, dat de juiste techniek aanwezig is.

Kenmerken van padelrackets voor gevorderde spelers

Naast de vorm van het racket zijn er nog meer kenmerken die belangrijk zijn bij professionele padel rackets. Zo is het gewicht van belang, aangezien professionele spelers vaak kiezen voor een zwaar racket waar ze hard mee kunnen slaan. Bij rackets voor gevorderden, zoals de Bullpadel Vertex 03 Comfort, ligt de sweet spot bijvoorbeeld hoger op het racket zodat spelers de bal eenvoudig hard kunnen raken. Wanneer je de bal op de sweet spot raakt, houd je de beste controle over de bal en kan je zeer krachtig slaan. Veel beginnende spelers kiezen juist voor een racket met een grote sweet spot, zoals bij de Bullpadel Ionic Control, zodat zij de bal relatief makkelijk kunnen raken. Kortom: het beste padel racket voor een gevorderde speler is diamantvormig, heeft een zwaar gewicht en heeft een kleine sweet spot boven in het racket.

Vorig artikel Wat zijn de beste rackets voor controle en precisie?
Volgend artikel Waar moet ik op letten bij het kopen van padel kleding?