Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Alles wat je nodig hebt voor padel!

Alles wat je nodig hebt voor padel!

Zodra je van plan bent om padel te spelen dien je een aantal padel benodigdheden in huis te halen. Waarschijnlijk zit je nu al te denken aan een padelracket en padel kleding, maar er komt meer bij kijken dan even snel een shirtje aanschaffen. Wij leggen je uit welke padel benodigdheden jij nodig hebt om padel te kunnen spelen!

Een goed padelracket

Het aanschaffen van een goed padelracket kan een aardige klus zijn. Tegenwoordig worden er namelijk steeds meer verschillende padelrackets ontworpen met ieder unieke eigenschappen. Allereerst is het goed om te weten of je een beginnend, gemiddeld of ervaren padelspeler bent. Op basis daarvan kan je de juiste keuze maken uit alle padelrackets om padel te spelen. Je kunt meestal kiezen uit een ronde vorm, een druppelvorm of een diamantvorm. Het is dan ook niet voor niets dat deze verschillende vormen zijn ontworpen. Een ronde vorm is bijvoorbeeld zeer geschikt voor beginnende spelers door het grote oppervlak. Een diamantvorm racket is dan juist weer meer geschikt voor professionele spelers. Dit komt omdat de sweet spot zich op een hoger deel van het racket bevindt. Ook dien je te kijken naar het gewicht van het racket en de balans bij het slaan. Vind je het lastig om het juiste padelracket te kiezen? Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Comfortabele padel kleding

Wist je dat er een aantal punten zijn waar je op moet letten bij het aanschaffen van padel kleding? Wat veel mensen niet weten is dat comfort en bewegingsvrijheid centraal staat bij de beste padel kleding. Waarom? Als je padel kleding gaat aanschaffen waar jij je eigenlijk niet goed in kan bewegen zal dit je belemmeren tijdens trainingen en wedstrijden. Dit is natuurlijk niet wat je wil. Let er bij het passen dan ook goed op dat er niets knelt en dat je geen last hebt van schurende naden. Als dit allemaal goed zit kan je ervan uitgaan dat jij de beste padel kleding gevonden hebt. Wil jij een finishing touch geven aan jouw padel outfit? Dan zou je altijd even kunnen kijken naar de verschillende padel accessoires!

Een kwalitatieve padelbaan

Voor padel spelen heb je natuurlijk ook een padelbaan nodig. Naast de padel benodigdheden is dit een essentiële factor. Maar waar moet een goede padelbaan aan voldoen? Padel spelen op een padelbaan kan pas echt na een keuring. Sinds 1 januari 2019 heeft de NOC*NSF namelijk besloten dat padelbanen gekeurd dienen te worden. Tijdens zo’n keuring wordt er gekeken of de padelbaan aan alle veiligheidseisen voldoet. Dit is natuurlijk niet voor niets. Zolang een padelbaan wel aan de veiligheidseisen voldoet is de kans op ongelukken en blessures aanzienlijk klein. Een padelbaan laten aanleggen door een gespecialiseerd bedrijf is dan ook essentieel als je wil beschikken over een kwalitatieve baan!

Vorig artikel Waar moet ik op letten bij het kopen van padel kleding?
Volgend artikel Welk padel racket past bij mij?