Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Welk padel racket past bij mij?

Welk padel racket past bij mij?

Vragen als ‘Welk padel racket past bij mij?’ en ‘Welk padel racket moet ik kopen?’ komen vaak voor bij mensen die voor het eerst een padel racket willen aanschaffen. Tegenwoordig worden er steeds meer padel rackets geproduceerd waardoor het aanbod enorm is. Maar welk padel racket is geschikt voor jou? Van de verschillende basisvormen tot het gewicht en de dikte, je leest alles over welk padel racket kopen in deze blog.

Verschillende basisvormen

Bij padel zijn er drie klassieke basisvormen beschikbaar, maar omdat er steeds meer verschillende padel rackets ontwikkeld worden zullen de vormen op een gegeven moment ook mee veranderen. Maar welk padel racket moet ik kopen? De drie klassieke basisvormen zijn: rond, diamant en traanvorm. Het is dan ook niet voor niets dat deze verschillende vormen zijn ontworpen. Dit heeft alles te maken met verschil in vorm, gewicht en gebruik. Bij de ronde vorm is het gewicht evenredig verdeeld en beschikt het racket over een vrij grote sweet spot. Deze vorm is dan ook ideaal voor beginnende spelers. De diamantvorm beschikt over een sweet spot die een stuk kleiner is en zit daarbij ook nog eens hoger op het racket. Een racket met diamantvorm wordt dan ook vaak gekozen door ervaren spelers omdat je hier harde en zware smashes mee kunt slaan. Tot slot is er nog de traanvorm. Ook bij deze vorm bevindt de sweet spot zich hoog op het racket en wordt vaak gekozen door medium tot ervaren spelers. Een racket met traanvorm biedt een mix van controle en kracht. Welk racket kopen heeft dus alles te maken met de vorm van het blad.  

Gewicht en dikte

Bij de vraag ‘Welk padel racket kopen?’ komt nog meer kijken dan alleen de verschillende basisvormen. Het gewicht van een padel racket ligt meestal tussen de 365 en 396 gram. Hierbij wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen een licht en een zwaar padel racket. Een licht padel racket weegt gemiddeld tussen de 365 en 375 gram, een zwaar padel racket weegt gemiddeld tussen de 385 en 395 gram. Het is dan ook niet voor niets dat er lichte en zware padel rackets zijn. Zo is een licht padel racket zeer geschikt voor beginners, dames en kinderen. Zware padel rackets zijn moeilijker te versneller, maar bieden tegelijkertijd meer kracht. Het is altijd goed om de rackets eerst in het echt vast te houden voordat je één gaat aanschaffen. Tevens kunnen padel accessoires zorgen voor extra grip van het padel racket! Daarnaast zijn er ook nog verschillende diktes bij padel rackets. De gemiddelde dikte van een padel rackets ligt tussen de 36 mm en 38 mm. Hierbij wordt er tevens onderscheid gemaakt tussen beginnende, gemiddelde en ervaren spelers. Gevorderde spelers maken bijvoorbeeld graag gebruik maak een dikker racket om de bal hard te kunnen raken, beginnende spelers kunnen het beste kiezen voor een dunner racket omdat deze beter hanteerbaar zijn. Ook is het goed om te weten dat de maximale dikte voor padel rackets tijdens competities en toernooien 38 mm is. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een padel racket.

Speelstijl

Heb je al eens nagedacht over jouw speelstijl? Dit is namelijk een ontzettend belangrijk aspect wanneer je een padel racket gaat kopen. Maar welk padel racket moet ik kopen als je kijkt naar de speelstijl? Spelers die de voorkeur geven aan controle en precisie, kunnen bijvoorbeeld het beste kiezen voor een racket met genoeg verdedigende eigenschappen. Het klinkt logisch, maar het ligt toch wat ingewikkelder dan je in de eerste instantie misschien denkt. Ga er in ieder geval vanuit dat de speler aan de linkerkant de aanvallende speler is en de speler aan de rechterkant meer verdedigend. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op deze regel, maar in de meeste gevallen wordt het bovenstaande gehanteerd. Welk padel racket kopen? Een racket dat perfect past bij jouw speelstijl!

Welk padel racket past bij mij?

Je hebt een hoop informatie gehad, maar welk padel racket is nu eigenlijk geschikt voor jou? Ben jij een beginnend padel speler? Dan kun je het beste gaan voor een rondvormig, licht tot middengewicht padel racket met en dikte van 36 mm tot 38 mm. Speel je padel op gemiddeld niveau? Dan kun je het beste gaan voor een rond- of traanvormig padel racket van middengewicht met een dikte van 36 mm tot 38 mm. Ben jij een professioneel padel speler? Dan kun je voor jezelf kiezen wat het beste bij jou past. De meeste gevorderde padel spelers kiezen voor een diamantvormig, zwaar racket met een dikte van 38 mm. Houd je toch meer van een creatief spel waarbij je veel controle hebt? Dan zou je ook kunnen gaan voor een padel racket met een ronde vorm. Weet je nog niet welk padel racket je moet kiezen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag met het maken van de juiste keuze! De vraag ‘Welk padel racket moet ik kopen’ is dan ook verleden tijd!

Vorig artikel Alles wat je nodig hebt voor padel!
Volgend artikel Welke soorten padelrackets zijn er?