Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Padel racket gewicht: wat moet je weten?

Padel racket gewicht: wat moet je weten?

Als je een nieuw padel racket voor dames of heren gaat aanschaffen, zal je merken dat er verschil zit in het gewicht van de rackets. Welk gewicht voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende aspecten. Zo spelen onder andere jouw speelstijl, persoonlijke voorkeur en ervaring een rol.

Padel racket kopen: waarop letten?

Vraag jij jezelf af waar je op moet letten als je een padel racket gaat kopen? Het gewicht is één van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een licht en een zwaar racket. Rackets die licht zijn en rond van vorm worden vaak gekozen door beginners. Een zwaarder padel racket met een diamant vorm is daarentegen meer geschikt voor de gevorderde spelers. Een padel racket met druppelvorm is ideaal voor gemiddelde en gevorderde spelers. Je kan dus een keuze maken op basis van jouw speelniveau.

Welk gewicht is geschikt voor jou?

Daarnaast kan je de keuze baseren op jouw uithoudingsvermogen en de balans van het racket. Heb jij een slechte conditie? Kies dan voor een licht racket. Ga je voor een padel racket met een hoge balans? Zorg er dan voor dat deze niet al te zwaar weegt. Anders loop je het risico dat je het racket niet goed kan beheersen. Ook kan het materiaal van het racket bepalend zijn voor het gewicht. Zo voelt een padel racket van carbon licht aan. Tevens is het padel racket van carbon erg stijf, wat ervoor zorgt dat er controle aanwezig is. 

Aanbevelingen op basis van jouw gewicht

Op basis van jouw geslacht en gewicht kan je ook een keuze maken met betrekking tot het gewicht van een padel racket. Volgens aanbevelingen weegt het ideale padel racket voor dames tussen 50 en 70 kilogram ongeveer 360 tot 365 gram. Ben jij een vrouw en weeg jij tussen de 70 en 80 kilogram? Kies dan voor een racket tussen de 365 en 375 gram. Vrouwen van boven de 80 kilogram kunnen het beste kiezen voor een padel racket tussen de 370 en 390 gram. Voor mannen geldt: een racket tussen de 360 en 365 gram is geschikt voor mannen van 50 tot 70 kilogram. Een racket tussen de 365 en 375 gram is geschikt voor mannen van 70 tot 80 kilogram. Mannen waarbij het gewicht hoger is dan 80 kilogram kunnen het beste kiezen voor een racket waarbij het gewicht tussen de 370 en 390 gram ligt.

Vorig artikel Wat zijn de verschillen tussen tennisballen en padelballen?
Volgend artikel Padel uitrusting - wat heb je nodig?