Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Padel uitrusting - wat heb je nodig?

Padel uitrusting - wat heb je nodig?

Wil je met enige regelmatig een potje padel spelen, dan doe je er goed aan om een padel uitrusting in huis te halen. Deze uitrusting zorgt ervoor dat je ten alle tijden klaar bent om een leuk potje te spelen met vrienden. Maar waaruit bestaat de ultieme padel uitrusting en welke padel spullen kunnen niet ontbreken in jouw padel tas?

Padel spullen: hier kan je niet zonder

Zonder een padelracket kan je geen padel spelen. Dit is dan ook meteen het allerbelangrijkste onderdeel van de padel uitrusting. Ga je een padelracket kopen? Let er dan op dat deze geschikt is voor jou. Padelrackets worden namelijk gemaakt van verschillende materialen en in diverse vormen. Het ene racket is geschikt voor de beginnende speler, terwijl het andere padelracket door een professional gebruikt kan worden. Doe daarom research voordat je een padelracket gaat kopen. Ook het kopen van padel ballen is een must voor elke fanatieke speler. Als je padel ballen gaat kopen, let dan op de kwaliteit en het slaggevoel. 

Speciale kleding en schoenen

Naast het padelracket en de ballen is het belangrijk om de juiste padel kleding uit te zoeken. Voor zowel padel kleding dames als padel kleding heren geldt: kies voor lichte kleding waarin je comfortabel een potje padel kan spelen. Padel kleding met elastische materialen zorgt voor een enorme bewegingsvrijheid tijdens het spel. Shirts en broeken die ademen zorgen ervoor dat je minder last zult hebben van zweet. Let hier dan ook goed op als je padel kleding voor dames of padel kleding voor heren gaat aanschaffen. 

Padel accessoires: van een rugzak tot padel ballen

Er zijn ook nog enkele padel accessoires die je kan toevoegen aan jouw collectie. Denk hierbij aan een rugzak of padel tas, waarin je jouw padel uitrusting kan vervoeren. Zeker als je regelmatig traint, of zelfs wedstrijden speelt, is een goede padel tas essentieel. Door jouw padelracket in een stevige tas te vervoeren, voorkom je beschadigingen aan het racket en kun je de padel ballen op een comfortabele manier meenemen én bewaren.

Vorig artikel Padel racket gewicht: wat moet je weten?
Volgend artikel Hoe je padelracket correct vasthouden? (voor beginners)