Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Hoe je padelracket correct vasthouden? (voor beginners)

Hoe je padelracket correct vasthouden? (voor beginners)

Als je een potje padel speelt, kun je een racket op verschillende manieren vasthouden. Toch is het heel belangrijk om het racket op één manier vast te houden, aangezien je geen tijd hebt op continu van grip te wisselen. Dit komt omdat padel een snelle sport is en het veld redelijk klein is. De beste manier waarop je een padel racket kan vasthouden, is door gebruik te maken van de continental grip.

Continental grip

Zeker als je een beginnende speler bent gebruik je uitsluitend de continental grip. De meer gevorderde spelers kunnen tijdens het spel de grip aanpassen. Maar hoe kan je deze padel grip nu het beste uitvoeren? Hiervoor plaats je jouw hand op de rand aan de zijkant van het padelracket. Vervolgens schuif je jouw hand naar beneden, naar het handvat toe. Tot slot sluit je jouw hand om het handvat heen. Je zal merken dat als je het racket op deze manier vasthoudt, je meer grip erover hebt. Ook kan je op deze manier zo goed als alle slagen optimaal uitvoeren.

Padel grip

Gebruik je de continental grip tijdens een potje padel? Dan zal je merken dat dit verschillende voordelen met zich meebrengt. Het padel racket vasthouden op de ideale manier zorgt ervoor dat je niet snel blessures oploopt. Zo kan je onder andere een opslag, backhand en volley slaan zonder dat jouw elleboog schade oploopt. Daarnaast kan je dankzij deze padel grip snel reageren, omdat je het racket op de juiste manier in jouw hand hebt ‘liggen’. Het terugslaan van lage ballen is hiermee ook een stuk makkelijker dan wanneer je het racket anders vasthoudt. 

Altijd de juiste grip

Om het spel zo goed mogelijk te kunnen spelen, is het van belang dat je zo nu en dan checkt of je het racket nog op de juiste manier vasthoudt. Tijdens een fanatiek potje padel kan het zijn dat je zonder erbij na te denken het racket draait. Probeer altijd te spelen met de juiste grip: de continental grip.

Vorig artikel Padel uitrusting - wat heb je nodig?
Volgend artikel Padel racket kiezen: welk padelracket past bij mij?