Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Padel racket kiezen: welk padelracket past bij mij?

Padel racket kiezen: welk padelracket past bij mij?

Speel jij regelmatig een potje padel? Dan is het belangrijk om een padel racket te kopen die goed bij jou past. Sommige rackets zijn te gebruiken door alle types spelers, maar zeker als je een beginner bent is het van belang dat je goed op bepaalde aspecten let. Koop jij niet het juiste racket? Dan kan dit van invloed zijn op het spel. Maar waar moet je precies op letten bij een padel racket kopen? En wat is het beste padel racket voor jou?

Verschillende materialen

Wanneer je jezelf gaat verdiepen in de verschillende soorten padel rackets, let dan onder andere op het materiaal. Het oppervlak van een racket bestaat meestal uit het materiaal EVA of FOAM. EVA is een rubbersoort wat hard is en daardoor niet heel flexibel. Dit zal er wel voor zorgen dat het lang meegaat. FOAM is een veel elastischer materiaal, wat zorgt voor krachtige slagen. Of het beste padel racket gemaakt is van EVA of FOAM is heel persoonlijk. Door vaak te spelen kom jij erachter welk padel racket je het beste kan kiezen.

Bladvormen padel rackets

Een padel racket voor de beginner is rond, aangezien dit type racket een groter sweet spot heeft. Dit zorgt ervoor dat je de bal die op je afkomt makkelijker terug kan slaan. Naast het padel racket voor de beginner, zijn er ook rackets die geschikt zijn voor de gemiddelde en gevorderde spelers. Een druppelvormig racket heeft een balans die in het midden van het racket ligt en daarnaast is het gewicht verdeeld over het padel racket. Ideaal voor de gemiddelde speler. Heb je al veel ervaring met padel? Dan kan je het beste een padel racket in de vorm van een diamant uitkiezen. De sweet spot ligt hoog, waardoor je de bal goed hard kan slaan.

Balans padel rackets

Zit het gewicht van het racket aan de onderzijde? Dan heb je een lage balans tijdens het spel. Dit zorgt voor meer controle en is zowel geschikt voor beginners als professionals. Bij een medium balans ligt het gewicht in het midden van het padel racket en dit zorgt ook voor controle tijdens het slaan. Zit het gewicht echter aan de bovenkant? Dan voelt het racket zwaar aan. Je kan hierdoor veel kracht zetten tijdens een slag, maar de kans op blessures is ook groter. Dit type racket is niet geschikt voor de beginnende speler.

Gewicht van padel rackets

Het gewicht van een padel racket ligt doorgaans tussen de 365 en 395 gram. Welk gewicht voor jou geschikt is, is afhankelijk van jouw lichaamsgewicht. Weeg jij bijvoorbeeld als man tussen de 50 en 70 kilo? Koop dan een racket die ongeveer 360 gram weegt. Ben jij een vrouw een weeg je meer dan 70 kilo? Dan is een racket van om en nabij de 370 gram perfect voor jou.

Kortom, het antwoord op de vraag ‘Padel racket kopen, waar op letten?’ is: het materiaal, de vorm, de balans en het gewicht van het racket. Op deze manier kan je een padel racket kiezen die geheel voldoet aan jouw wensen!

Vorig artikel Hoe je padelracket correct vasthouden? (voor beginners)
Volgend artikel Houd grip: tips bij zweethanden tijdens padel