Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Houd grip: tips bij zweethanden tijdens padel

Houd grip: tips bij zweethanden tijdens padel

Alle fanatieke padelspelers onder ons hebben er gegarandeerd wel eens mee te maken gehad: zweethanden. Iets wat erg vervelend is, aangezien je hierdoor grip verliest. Maar hoe kun je voorkomen dat je grip verliest tijdens trainingen of belangrijke wedstrijden? Dat kan met padel grip! Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de manier waarop je het racket vasthoudt en het deel dat je vastpakt. Wij hebben de belangrijkste tips om grip te houden tijdens padel voor je op een rijtje gezet!

De beste padelgrips

Om de juiste grip te behouden – ook bij zweethanden – komt padel overgrip als geroepen. De padel overgrip is een speciaal rubber dat de basisgrip bedekt en dus een extra laag om het handvat van je racket vormt. De overgrip padel heeft twee verschillende stijlen: een tape-achtige stijl en een handschoen-achtige stijl (met kleverig oppervlak). Door zweethanden kan het voorkomen dat je grip verliest en daardoor punten misloopt, waardoor de beste padelgrips niet kunnen ontbreken in jouw sporttas. Hiermee voorkom je tevens blaren en blessures. Want hoe meer grip je verliest, hoe harder je moet knijpen om je grip te behouden.

Vervangen van de padelgrip

Wanneer je drie tot vier keer per week op de baan staat, zul je de grip iedere twee weken of zelfs vaker moeten vervangen. Je kunt natuurlijk langer met dezelfde grip doorspelen, maar op een gegeven moment loop je het risico dat het racket uit je hand glijdt op een cruciaal moment in de wedstrijd. Door de padel grip tijdig te vervangen, kun je dit in de meeste gevallen voorkomen. Er zijn spelers die na elke wedstrijd een nieuw gripje op hun racket zetten. Dit klinkt wellicht een beetje overdreven, maar het zorgt er voor dat je racket telkens hetzelfde presteert.

Geen handcrème gebruiken

Als je iets niet moet doen, is het (hand)crème smeren voordat je gaat padellen. Dit zorgt ervoor dat je handen nog gladder worden en zeker als je snel zweet, is dit geen goede combinatie. Heb je een vraag over padel overgrip? Neem gerust contact met ons op. De specialisten va AFP-Trade helpen je graag bij het aanschaffen van padel grip!

Vorig artikel Padel racket kiezen: welk padelracket past bij mij?
Volgend artikel Goedkopere rackets die passen bij een klein budget