Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Uitleg over de diverse materialen in padelrackets

Uitleg over de diverse materialen in padelrackets

Voordat jij de benodigdheden voor de racketsport padel gaat aanschaffen, is het handig om uitleg over het padel racket te krijgen. Houd bij het kiezen van een padelracket rekening met het type speler dat jij bent: verdedigend, aanvallend of er tussenin. Ook is het ene racket meer geschikt voor een beginnende speler, terwijl het andere padelracket juist gekozen wordt door de professionals. Aan de hand van een uitleg over de materialen van padelrackets, kan jij beslissen welk padelracket het beste bij jou past.

Padel racket keuzehulp

Als jij een nieuw padelracket wilt gaan kopen, zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Zo kunnen de twee delen van het padelracket, de binnen- en buitenkant van het blad, gemaakt zijn van verschillende materialen. De buitenkant, wat ook wel het frame wordt genoemd, is vaak gemaakt van diverse materialen. Dankzij onze padel racket keuzehulp kan jij een weloverwogen keuze maken met betrekking tot het beste padelracket. Lees snel verder voor een uitleg over de materialen van padelrackets.

Sterkste materiaal padelracket

Een materiaal wat veel gebruikt wordt bij de productie van padelrackets is carbon, al zie je niet snel een racket wat alleen maar uit carbon bestaat. Dit komt door de hoge kosten van het materiaal. Voelt een padelracket hard aan? Dan is er hoogstwaarschijnlijk veel carbon in verwerkt. Het materiaal kevlar is misschien wel het sterkste materiaal van een padelracket en wordt voornamelijk gebruikt voor het verstevigen van een racket. Ook de materialen graphene, graphite, fiberglass, titanium en alufiber worden gebruikt voor het produceren van rackets.

 De binnenkant van het padel racket

Als je kijkt naar de core van het racket, zal je merken dat dit vaak gemaakt wordt van EVA rubber of een soort schuim. Het EVA rubber is te vinden in verschillende samenstellingen. Is de samenstelling relatief zacht? Dan zal je tijdens het spel merken dat je bij zachte ballen snelheid kan creëren. In vergelijking met de schuim variant zijn de rackets met rubber vaak een stuk harder, wat er weer voor zorgt dat ze langer meegaan. Is de core gemaakt van foam? Dan kunnen trillingen goed geabsorbeerd worden. Ben jij een beginnend speler? Dan is een zacht foam racket goed geschikt.

Twijfel je na deze uitleg padel racket tussen een aantal rackets? Neem dan gerust contact met ons op. De specialisten van AFP-Trade denken graag met je mee!

Vorig artikel Dit zijn de nieuwe Adidas padelrackets van 2023
Volgend artikel Wat zijn de beste rackets voor controle en precisie?