Doorgaan naar inhoud
GRATIS VERZENDING > € 50
GRATIS VERZENDING > € 50
Dit zijn de perfecte padel outfits per seizoen

Dit zijn de perfecte padel outfits per seizoen

Of je nu een beginnende speler bent of dat je al een paar jaar meeloopt, het is en blijft lastig om dé perfecte padel outfit te vinden. Zeker aangezien we in Nederland te maken hebben met zeer wisselende seizoenen. Om ervoor te zorgen dat je altijd zeer comfortabel de baan op kunt gaan, hebben wij de perfecte padel outfits per seizoen op een rijtje gezet.

Padel outfit winter

Tijdens de koude wintermaanden is het erg belangrijk om warme kleding aan te trekken. Zo ook tijdens padel. Wel is het goed om te weten dat je hier een middenweg in moet gaan vinden. Niet te warm, maar ook niet te koud. Wanneer je outfit te warm is, krijgt jouw lichaam niet de kans om af te koelen. In de winter is het bijvoorbeeld te koud om in een rokje of korte broek te spelen. Zowel mannen als vrouwen kunnen dan ook het beste gaan voor een mooie padel broek. Combineer deze met een padel jack en een padel shirt met lange mouwen als basis laag.

Padel outfit lente

De lente is misschien wel de fijnste maand voor alle spelers onder ons. Het is niet te warm, maar ook zeker niet te koud. Door deze fijne weersomstandigheden wordt het bij elkaar rapen van de padel outfit een stuk makkelijker. Je kunt weer een T-shirt met korte mouwen dragen en op sommige dagen kan die lange broek zelfs ingeruild worden voor een rokje of kort broekje. Extra tip: koop goede sokken. Dit onderdeel van de padel outfit wordt nog wel eens onderschat, terwijl goede sokken bepaalde blessures kunnen voorkomen. Ga voor sokken die gemaakt zijn van een vochtwerende stof en die nauw aansluiten. Zo geven ze de perfecte ondersteuning tijdens het spelen op de padelbaan. 

Padel outfit zomer

Als er iets belangrijk is tijdens de zomer, dan is het wel dat je niet oververhit raakt. Genoeg water blijven drinken is dan ook essentieel. Om ervoor te zorgen dat je – ondanks de soms vrij hoge temperaturen – alsnog comfortabel kunt spelen, zal je jouw outfit op de weersomstandigheden moeten aanpassen. Je kunt het beste gaan voor een rokje of kort broekje en een T-shirt dat gemaakt is van een dunne stof. Hierdoor profiteer je van extra ventilatie, waardoor je niet oververhit raakt.

Padel outfit herfst

Eigenlijk komt de padel outfit van dit seizoen op hetzelfde neer als de padel outfit winter. Wanneer de herfst aanbreekt gaat het namelijk waaien, regenen en wordt het steeds kouder buiten. Een padel jack houd je bijvoorbeeld droog tijdens een flinke regenbui en zorgt ervoor dat je warm blijft tijdens het spelen. Je kunt tijdens de herfstmaanden even aankijken of je liever speelt in een T-shirt met korte mouwen of een T-shirt met lange mouwen. Het ligt er maar net aan wat je prettiger vindt.

Vorig artikel De beste padelkleding van 2022
Volgend artikel Met deze rackets maak je een grote sprong in je spel